Neolaia Cyprus

Enzo Ferrari: Ο Πατριάρχης της Αυτοκίνησης!

enzoferrari

Ένα όνομα, βαρύ σαν ιστορία!

Ο Έντζο Ανσέλμο Φερράρι είχε τη «λόξα» για την αγωνιστική οδήγηση και τα ταχύτατα αυτοκίνητα ήδη από τα μικράτα του, ευγενική χορηγία του ενδιαφέροντος του πατέρα και του μεγαλύτερου αδελφού του για τη σπορ αυτοκίνηση.

Ταλαντούχος και δουλευταράς, ξεκίνησε ως οδηγός αγώνων και δοκιμαστής αυτοκινήτων πριν ιδρύσει τη Ferrari και γράψει μια από τις χρυσές σελίδες της σύγχρονης αυτοκίνησης. Η γνώση του για τη μηχανική και τα αυτοκίνητα ήταν παροιμιώδης, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε ποτέ εκπαίδευση στους αντίστοιχους τομείς. Το δαιμόνιο μυαλό του αυτοδημιούργητου και αυτοδίδακτου Φερράρι ήταν ωστόσο σε θέση να υπερβεί κάθε πανεπιστημιακό δίπλωμα!

Στην καριέρα του θα γνώριζε απογοητεύσεις, απορρίψεις και θα βρισκόταν συχνά σε δύσκολες επαγγελματικές καμπές, η τρέλα του όμως για το αυτοκίνητο και τους αγώνες θα τον πήγαιναν πολύ μακριά στη ζωή. Κι αν σήμερα η σπορ αυτοκίνηση κάνει θαύματα σε όρους ταχύτητας, επιτάχυνσης και χλιδής, δεν είναι μυστικό ότι στον Έντζο Φερράρι χρωστά ένα μεγάλο μέρος τους…

Πρώτα χρόνια

Ο Έντζο Ανσέλμο Φερράρι γεννιέται στις 18 Φεβρουαρίου 1898 στη Μόντενα της Ιταλίας. Ο πατέρας του διατηρούσε ένα μικρό χυτήριο, είχε ωστόσο μεγάλο πάθος με τους αγώνες ταχύτητας, μανία που κληρονόμησε ο μικρός σχεδόν από τα γεννοφάσκια του: σε ηλικία 10 ετών (1908) θα παρακολουθήσει τους πρώτους του αγώνες στην πίστα της Μπολόνια και το «μικρόβιο» της ταχύτητας δεν θα τον εγκαταλείψει έκτοτε ποτέ!

Με τα γράμματα δεν τα πήγαινε ποτέ καλά, γεγονός που δεν τον απασχολούσε βέβαια καθόλου, καθώς ήξερε ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει οδηγός αγώνων. Η εκπαίδευση που έλαβε ήταν επομένως πλημμελής.

Στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα γνωρίσει τη φρίκη της απώλειας από πρώτο χέρι: ο πατέρας και ο αδερφός του σκοτώνονται στο μέτωπο το 1916, ενώ και ο ίδιος θα κολλήσει τη γρίπη που αποδεκάτιζε τον ιταλικό στρατό και λίγο έλειψε να πεθάνει. Επιβίωσε όμως και την έβγαλε καθαρή στον πόλεμο, αν και η οικογενειακή τραγωδία βύθισε την οικογένεια στο πένθος και την ανέχεια.

Πρώτα αγωνιστικά βήματα

Μετά τον πόλεμο, ο Φερράρι έβαλε σκοπό να κυνηγήσει το όνειρο των αγώνων ταχύτητας. Πιάνει δουλειά το 1919 στο αγωνιστικό τμήμα της CMN (Costruzioni Meccaniche Nazionali), μιας μικρής φίρμας κατασκευής αυτοκινήτων, μετά την απόρριψη της Fiat να ενταχθεί στο δυναμικό της. Εργάζεται ως οδηγός δοκιμών και για λογαριασμό της Vespa, καθώς οι επιδόσεις του στην πίστα δεν λογίζονταν ικανοποιητικές. Η καθοριστική στιγμή φτάνει το 1920, όταν προσλαμβάνεται στο αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo! Με το νέο του μονοθέσιο γνωρίζει τις πρώτες του νίκες στα σιρκουί της πρώτης μεταπολεμικής διοργάνωσης του ιταλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η επιτυχία του τον μετατρέπει σε βασικό πλέον εργοστασιακό οδηγό της Alfa Romeo και αρχίζει να παίρνει μέρος σε πιο αξιοσέβαστους αγώνες. Το 1923 μάλιστα θα λάβει χώρα ένα γεγονός που θα παίξει τον δικό του ρόλο τόσο στη ζωή του Φερράρι όσο και την ιστορία της Ferrari: μετά τη νίκη του Έντζο στην πίστα, η οικογένεια του αδικοχαμένου ραλίστα Francesco Baracca του χαρίζει τιμητικά το προσωπικό έμβλημα του άσου: ήταν το πασίγνωστο πια «αλογάκι», που έμελλε να γίνει το έμβλημα της Scuderia Ferrari λίγο αργότερα, το 1932!

Συνεχίζοντας την καριέρα του ως οδηγός αγώνων της Alfa Romeo, θα γινόταν γνωστός και θα μετρούσε μεγάλες και μικρότερες νίκες. Η φήμη του εκτοξεύτηκε τόσο το 1925 που ανάγκασε τον νέο ηγέτη της Ιταλίας, τον Μπενίτο Μουσολίνι, να τον βραβεύσει για τα κατορθώματά του στα σιρκουί! Ο φασίστας πολιτικός του δίνει τον βαθμό του διοικητή (Commendatore), με το ψευδώνυμο να ακολουθεί έκτοτε πιστά τον Έντζο. Το γεγονός πάντως τον κάνει διασημότητα στην Ιταλία.

Την ίδια χρονιά, προσωπικές περιπέτειες τον κρατούν εκτός πίστας, με τον ίδιο να προσανατολίζεται παράλληλα στη μηχανική. Η φημολογούμενη συναισθηματική κατάρρευση του Έντζο θα κουτσούρευε την αγωνιστική του καριέρα: όταν επιστρέφει στην πίστα το 1927, δεν θα ήταν πια ο ίδιος οδηγός, γι’ αυτό και εγκαταλείπει οριστικά την αγωνιστική οδήγηση για να εργαστεί πλέον στην Alfa Romeo σε άλλο πόστο, αυτό του μηχανικού δοκιμών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα