Neolaia Cyprus

Πόσες διευκρινίσεις χωράνε σε μία σχέση;

sxesicouple

Όταν ξεκινάμε μία σχέση, ειδικά όταν δεν τον ξέρουμε τον άλλον καλά, είναι φυσικό να πηγαίνουμε μερικές φορές στα τυφλά. Τι μερικές φορές δηλαδή….Πάντα. Ακόμα και αν τον ξέρουμε τον άλλον φιλικά, στο ερωτικό κομμάτι ποτέ δεν ξέρουμε τι κίντερ έκπληξη θα μας βγει. Λογικό, θα μου πείτε.

Υπάρχουν άνθρωποι που από την αρχή ξέρουν τι θέλουν και τους αρέσει να εξηγούνται ώστε να μην παρεξηγούνται. Είναι σε φάση για να περάσουν καλά; Το λένε. Είναι σε φάση που θέλουν κάτι πιο μόνιμο, να αράξουν; Το λένε. Το λένε μάλιστα από την αρχή, πριν προλάβει ο άλλος να κάνει όνειρα και να ψάχνει κτήματα για δεξιώσεις γάμου.

Υπάρχει και η άλλη κατηγορία ανθρώπων που το αφήνουν στο φλου και όπου τους βγει. Περνάνε καλά; Συνεχίζουν. Και όσο πάει, όπως πάει, όπως τους αρέσει. Το λένε όμως.

Τελευταία έχει εμφανιστεί άλλη μία κατηγορία ανθρώπων. Αυτοί που δεν λένε τίποτα. Όχι όμως γιατί θέλουν να δουν πώς κυλήσει το θέμα. Όχι. Δεν λένε επειδή είναι στην κοσμάρα τους. Βλέπουν ότι τους θέλεις πολύ και πώς αντιδρούν; Δευ-Τετ-Παρ σε θέλουν και αυτοί. Τρι-Πεμ-Σαβ εξαφανίζονται και το παίζουν βαριά πεπόνια. Την Κυριακή το παίζουν ανάλογα πώς έχουν ξυπνήσει. Σε θέλουν μεν, περνάτε ώρες μαζί, περνάτε όμορφα αλλά ξαφνικά σου λένε ότι δεν θέλουν να το πουν παραέξω ότι είναι με κάποιον. Επίσης, για κάποιο λόγο που μόνο εκείνοι καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να το λένε σχέση αυτό που έχετε. Απλά…βλέπεστε…

Ποια από τις 3 κατηγορίες είναι η καλύτερη; Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω αλλά μεταξύ μας θα προτιμούσα ένα συνδυασμό των δύο πρώτων. Γιατί, είναι πολύ καλό να ξέρεις που βαδίζεις, να δεις αν θέλεις τα ίδια πράγματα με τον άλλον αλλά χωρίς έχεις βάλει και ένα όριο που δεν μπορεί να περαστεί με τίποτα. Πρέπει να αφήνουμε και χώρο στο απροσδόκητο.

Προσωπικά θα προτιμούσα να ξέρω ότι και ο άλλος με βλέπει με τον ίδιο τρόπο που τον βλέπω και εγώ. Θα ήθελα να ξέρω αν ονειρευόμαστε τα ίδια πράγματα, όχι απαραίτητα σχετικά με την σχέση μας, αλλά γενικά για την ζωή μας. Γι αυτό και εκτιμώ τους ανθρώπους που είναι ξεκάθαροι από την αρχή μαζί μου. Για να είναι όμως κάποιος ξεκάθαρος, θέλει κότσια και αυτό δεν το έχουν πολλοί. Πρέπει αρχικά να ξέρει τι θέλει, πρέπει να είναι σχετικά σίγουρος γι΄αυτό και πρέπει να έχει και το θάρρος να στο πει με κίνδυνο να σε χάσει. Αλλά αν σε εκτιμά, θα προτιμήσει να στο πει από την αρχή παρά να σε πληγώσει με ψεύτικες ελπίδες. Μια και δύο φορές άλλωστε έχουμε δει να ξεκινάνε παιχνιδάκια (και πιο χοντρά παιχνίδια) και μετά μην τον είδατε τον Παναγή; Χωρίς ούτε μια λέξη, εξαφανιζόλ, χωρίς ούτε μία εξήγηση. Πολλοί αυτό το θεωρούν μαγκιά και ίσως στα 15 να είναι. Όταν αρχίζεις όμως και βλέπεις πιο σοβαρά την ζωή σου σταματά να είναι. Αυτό το καταλαβαίνεις όταν συνειδητοποιείς ότι δεν θέλεις να στο κάνουν εσένα, άρα σταματάς να το κάνεις και εσύ.

Εδώ όμως έρχεται το αρχικό ερώτημα. Πόσες πλέον διευκρινίσεις και αστεράκια και ξεκαθαρίσματα χωράει μια σχέση; Τι είναι; Άσκηση μαθηματικών; Μήπως έτσι χάνεται και όλη η μαγεία;

Πώς φτάσαμε αλήθεια μέχρι εδώ; Να τα ζητάμε όλα αυτά και να μην μπορούμε να αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους να χαρούμε κάτι που μας κάνει να περνάμε καλά… Δεν ξέρω αν φταίνε οι άντρες ή οι γυναίκες, μάλλον το φταίξιμο είναι μισό μισό. Μάλλον φταίει η ποιότητα της ζωής μας πλέον. Έχουμε κλειστεί στον εαυτό μας, έχουμε γίνει επιφυλακτικοί και καχύποπτοι και αρνούμαστε να ρισκάρουμε για κάτι που δεν είμαστε σίγουροι ότι θα πάει έτσι όπως το θέλουμε. Στην τελική, αν το φοβόμαστε, ας το πούμε. Μπορεί και ο άλλος απέναντί μας να φοβάται το ίδιο. Αν ενώσουμε τους φόβους μας, μπορεί και να τους ξεπεράσουμε.

Ας είμαστε όμως τίμιοι με τους ανθρώπους που είναι μαζί μας. Καλύτερα να είμαστε σκληροί σε ορισμένες φάσεις αλλά να μην τους κοροϊδεύουμε, παρά να είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος και να παίρνουμε στο λαιμό μας και τους άλλους. Τι φταίνε τα αισθήματα και τα όνειρά τους; Και ποιοι είμαστε εμείς για να τα δημιουργούμε και να τα καταστρέφουμε όποτε μας αρέσει; Μιλήστε γιατί χανόμαστε παιδιά. Εκφραστείτε! Μόνο στις ταινίες καταλαβαίνει ο άλλος τι θέλετε χωρίς να μιλάτε, στην πραγματική ζωή οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια και ειλικρινή διάλογο.

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα