Neolaia Cyprus

Όταν κοιτάει άλλες (ενώ σε συνοδεύει)

otan_kitai_alles

«Θα στα βγάλω τα ματάκια και θα στα κάνω χάντρες», λέει γνωστό λαϊκό άσμα και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση που κοιτούν άλλες γυναίκες ενώ έχουν συνοδό. Άουτς.

Το έχεις ζήσει. Βασικά το έχουμε ζήσει όλες. Εκεί που είσαι με τον αγαπημένο σου να περνάει μια γυναίκα και εκείνος να την κοιτάει. Με το κλασσικό γύρισμα του κεφαλιού. Και η πίεσή σου από το 9 φτάνει στο 24. Και όχι άδικα. Σε καταλαβαίνω.
Το κοίταγμα μιας άλλης γυναίκας την ώρα που σε συνοδεύει κάνει την καρδιά σου κομμάτια. Νιώθεις μια μαχαιριά. Ειδικά αν είσαι τρελά ερωτευμένη μαζί του. Να σου πω ότι έχεις άδικο; Ούτε καν. Το αντίθετο. Έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου, ειδικά αν δεν του έχεις δώσει ποτέ δικαίωμα. Γιατί σκέφτεσαι ότι ακόμα και ο Σάκης Ρουβάς να περάσει από μπροστά σου, δε θα κάνεις σαν εκείνον όπως αντέδρασε με την ψηλή μελαχρινή που εμφανίστηκε πριν από λίγο.

Και εγώ στην αρχή τσατιζόμουν όταν συνέβαινε αυτό. Μετά διαπίστωσα ότι το κάνουν σχεδόν όλοι. Γιατί απλά αυτό επιτάσσει η φύση τους. Να είναι κυνηγοί. Ακόμα και αν έχουν δίπλα τους την Pamela Aderson (κλασσικός ανδρικός εφηβικός έρωτας). Αλήθεια, σου λέω. Στις αρχές συνήθως δεν κοιτούν, είναι gentlemen και προσέχουν αρκετά τη συμπεριφορά τους. Λίγο καιρό μετά, χαλαρώνουν και ξεκινούν τα βλέμματα. Ξανθιές, μελαχρινές, ψηλές, κοντές, σικάτες, κιτς. Αρκεί να πληρούν τις ορέξεις τους. Μεγάλο στήθος, πεταχτά οπίσθια, τατουάζ.

Ξενέρα – μούτρα ή «γυαλιά καρφιά» το μαγαζί;

Συνήθως δεν αντιδρούσα, αλλά η ‘ξενέρα’ μου ήταν ολοφάνερη. Μπορεί να μεταφραστεί και ως μούτρα. Να έχεις ντυθεί, να έχεις στολιστεί για να βγεις με τον αγαπημένο σου και την ώρα που φιλιέστε να κοιτάει την απέναντι; Ε, δεν είναι ωραίο. Και η γυναικεία ψυχολογία εκτός από τα σκαμπανεβάσματα που έχει, είναι εύθικτη. Και με μια τέτοια συμπεριφορά είναι απόλυτα λογικό να νιώθουμε θυμωμένες, το λες και εξοργισμένες.

Έχω γνωρίσει γυναίκες που σε ανάλογη κατάσταση θυμήθηκαν όλο το υβρεολόγιο που είχαν ακούσει κατά καιρούς (κυρίως στο δρόμο από οδηγούς) ή άλλες που έκαναν το μαγαζί «γυαλιά-καρφιά». Εδώ μιλάμε για υπερβολικές αντιδράσεις. Δε χρειάζεται τέτοια επιθετικότητα, δεν κάνει καλό στην ψυχή μας, στην ισορροπία μας. Όχι, δεν ειρωνεύομαι. Έχεις παρατηρήσει τον εαυτό σου μετά από ένα τέτοιο ξέσπασμα; Νιώθεις απίστευτη κούραση, ψυχική φθορά και μια ασταμάτητη υπερένταση. Δεν αξίζει.
Εκείνο που αξίζει, όμως, είναι να παρατηρήσεις αυτόν και τους άνδρες φίλους σου. Εκεί θα διαπιστώσεις πώς είναι σαν αντανακλαστικό, όπως όταν ο γιατρός σου χτυπάει το πόδι με το σφυράκι. Θα δουν κάτι πάνω σε μια γυναίκα που τους αρέσει και θα το κοιτάξουν. Θα καρφωθούν. Σαν αυτό που υποστηρίζει ο «αστικός μύθος» ότι οι άνδρες που απατούν είναι τόσο αφηρημένοι που τα «αποδεικτικά στοιχεία» τα έχουν στις τσέπες τους. (Μην τρέξεις να ψάξεις).

Μην ξεχνάς, βέβαια, την άλλη εκδοχή, να κοιτάει άλλες για να σε τσεκάρει αν ζηλεύεις. Μου έχει συμβεί και αυτό. Πρέπει να παραδεχτώ ότι θύμωσα περισσότερο από ότι στην πρώτη περίπτωση καθώς διαπίστωσα ότι είχα απέναντί μου έναν ανασφαλή άνδρα με μια δόση κατινιάς. Και άνδρας σε συνδυασμό με κατινιά ίσον φονικός συνδυασμός. Συνήθως πετάει ατάκες του τύπου «τι κορμάρα» ενώ το μάτι του είναι καρφωμένο πάνω σου. Έχει το γνωστό χαμόγελο του τύπου «θέλω να κάνεις σκηνή τώρα αλλά εγώ το παίζω ηλίθιος». Μην κάνεις το αστείο και πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Θα στο κάνει συνέχεια, θα σε ξενερώσει απίστευτα και θα τον βαρεθείς.

Έχω γνωρίσει γυναίκες που σε ανάλογη κατάσταση θυμήθηκαν όλο το υβρεολόγιο που είχαν ακούσει κατά καιρούς ή άλλες που έκαναν το μαγαζί «γυαλιά-καρφιά».
Γενικά, θα σου πρότεινα να μην δίνεις βάση σε αυτήν την ενοχλητική συνήθεια. Εκτός αν ξεφεύγει από τα όρια και νιώθεις ότι προσβάλλεσαι. Τότε θα πρέπει να πάρεις τις γόβες σου και να αποχωρήσεις γιατί άνδρας που κοιτά συστηματικά άλλες γυναίκες δεν αξίζει για σχέση.

Εν κατακλείδι, το έχω πάρει απόφαση. Όσο και να του πεις να κόψει οποιαδήποτε συνήθεια που σε εξοργίζει δεν πρόκειται να το κάνει ΠΟΤΕ. Γιατί έτσι έχει μάθει να λειτουργεί. DNA αγάπη μου.

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα